Namiddagwandeling

Met de bus naar Maloja. Vanuit Maloja wandelen we langs de Silsersee (Lej da Segl) stroomafwaarts via Isola (een authentiek gehuchtje) naar Sils-Maria. Een wandeling die je terug in de tijd brengt. Vanuit Sils-Maria keren we met de bus terug naar St. Moritz.

 

Praktisch
  • Aximo-pas
  • Bergschoenen aanbevolen
  • Bus

Suggesties uren openbaar vervoer:

  • Heen

Vertrek hotel (uitgang -1) 13.30

Vertrek bus (1) St. Moritz Bad Posta 13.40
Aankomst bus (1) Silvaplana Kreisel Mitte 13.49

Vertrek bus (2) Silvaplana Kreisel Mitte 13.50
Aankomst bus (2) Maloja Posta 14.12

  • Terug

Vertrek bus (2) Sils-Maria Posta 16.57
Aankomst bus (2) Silvaplana Kreisel Mitte 17.05

Vertrek bus (1) Silvaplana Kreisel Mitte 17.06
Aankomst bus (1) St. Moritz Bad Posta 17.14

Aankomst hotel 17.20

Data
Afstand 7,17km
Tijdsduur 02:00
Stijgen/Dalen 98m - 98m
Hoogste/laagste punt 1.797m - 1.845m
Moeilijkheidsgraad 1
Techniek 2
Fysisch 2
Wegbeschrijving

Vanaf de halte Maloja Posta ga je een goede 100 m. richting Malojapas en neem je de weg links (overkant van de straat) om ons pad te starten. Een andere optie is om rechtover de bushalte richting Maloja Palace te gaan, bekend bij heel veel vlamingen van de jeugdvakanties tijdens zomer- en winterseizoen, en kan je aan het einde van de tuin rechtsop wandelen om aansluiting te vinden op hetzelfde pad dat leidt via Creista naar het begin van de Silsersee. Blijf verder wandelen langs de oever en je komt na een 3-tal km. in het gehucht Isola. Een plaats waar de tijd letterlijk is blijven stil staan. Net voorbij de oude huisjes, voor het bruggetje, loont het zeker de moeite om even 50 m. rechtsop te wandelen en een kijkje te nemen aan de waterval. Nadien terugkeren en het pad, dat rechtsweg loopt richting Sils-Maria nemen. Eens aangekomen in Sils-Maria wandel je tot in het centrum waar je aan de halte Sils-Maria Posta de bus terug neemt naar St. Moritz Bad Post.

Isola - Waterval.jpg

Het weten waard
  • Aan het Lej da Segl bevonden zich twee grote dorpen : enerzijds Maloja en anderzijds Sils, dat op zijn beurt dan weer bestaat uit Sils-Baselgia en Sils-Maria. Andere gehuchtjes zijn Cadlägh, Isola en Plaun da Lej.
  • Sils-Maria staat ook bekend voor het Nietzsche-huis. De Duitse filosoof, filoloog en dichter Friedrich Nietzsche (°1844 - +1900) verbleef er tijdens de zomer van 1881 en tijdens de zomers van 1883 tot en met 1888. Hij dacht hier wellicht na over o.a. ‘Also sprach Zarathustra’).
Suggesties
  • https://www.sils.ch/en/your-stay/summer/hiking.html

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x