Dag 1: Brussel – Malta

Vlucht van Brussel naar de luchthaven van Malta. Transfer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

 

Dag 2: Valletta

Vandaag verkennen we de bruisende hoofdstad van Malta, Valletta. We kuieren doorheen de charmante, steile straatjes en brengen een bezoek aan de schitterende St. John’s Co-Kathedraal. In deze rijk versierde kathedraal is Caravaggio’s meesterwerk ‘De onthoofding van Johannes de Doper’ te bewonderen. Verder ontdekken we ook het Paleis van de Grootmeesters met onder meer een van de grootste historische wapencollecties ter wereld en ook de Upper Baracca Gardens mogen niet in ons programma ontbreken. Middagmaal in een lokaal restaurant. We sluiten de dag af met het audiovisuele spektakel ‘The Malta Experience’ dat je kennis laat maken met de 7000 jaar oude geschiedenis van het eiland.

 

Dag 3: Mdina – Rabat – Mosta

We starten onze dag in Mdina, de voormalige hoofdstad met als bijnaam de stille stad. Het stadje bestaat uit een doolhof van smalle straatjes met Barokke kerken, kloosters en paleizen. Er is wat vrije tijd voor we Rabat verkennen. Daar bezoeken we het museum Wignacourt. We gaan verder naar Ta´Qali, het centrum van het handwerk. Ook een bezoek aan Bristow Potteries staat op het programma. Na de lunch bewonderen we nog de Mosta kerk en we sluiten de dag af met een bezoek aan de botanische tuinen van San Anton.

 

Dag 4: Het eiland Gozo

Met de ferry maken we de oversteek naar Gozo. We rijden naar Dwejra Bay aan de westkust om de Fungus Rock te bezichtigen. We gaan verder naar Rabat voor een bezoek aan de citadel. We krijgen ook een 360° presentatie te zien van de geschiedenis van het eiland. Tenslotte bewonderen we nog de Megalithische tempels van Ggantija die opgegraven werden in 1827.

 

Dag 5: Vrije dag

 

Dag 6: Dingli kliffen – Limestone Heritage – Marsaxlokk - Boottocht

Na het ontbijt rijden we naar de Dingli kliffen en bezoeken we het dorp Siggiewi voor “The Limestone Heritage”, een museum over de geschiedenis van o.a. de mijnbouw. Vervolgens ontdekken we het vissersdorpje Marsaxlokk met de typische, felgekleurde bootjes. Na het middagmaal maken we nog een boottocht langs verschillende havens.

 

Dag 7: Palazzo Parisio en Blue Grotto

Vrije voormiddag en middagmaal in het hotel. Nadien vertrekken we naar Palazzo Parisio, een paleis in Naxxar gebouwd in de 18de eeuw. Vrije tijd voor een koffie- of theepauze in het paleis. Nadien korte wandeling door een van de oude straatjes van Naxxar vooraleer we naar de blauwe grot gaan. Als de tijd het toelaat kan je een boottochtje maken zodat je de kleurenpracht kan bewonderen. Door de ligging van de grot in combinatie met het zonlicht krijgt het water er vele uiteenlopende kleuren blauw. (richtprijs: 8 euro)

 

Dag 8: Malta – Brussel

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor de terugkeer naar België.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x