Dag 1: Brussel - Napels
Vlucht van Brussel naar Napels. Kennismaking met de plaatselijke gids en vertrek met de bus naar het centrum van Napels. Na een lichte lunch genieten we van een wandeling door het historische centrum. Transfer naar het hotel in de buurt van Sorrento. Avondmaal en overnachting.

 

Dag 2: Sorrento
Na het ontbijt maken we met de gids een panoramische rondrit door de heuvels van Sorrento. Vervolgens verkennen we het centrum van Sorrento, de citroenhoofdstad van Italië. Middagmaal in een lokaal restaurant. In de namiddag geniet je van wat vrije tijd in Sorrento.

 

Dag 3: Pompeï - Vesuvius
Vandaag ontdekken we Pompeï, een oude Romeinse stad die in 79 na Christus bedolven werd onder vulkanisch gesteente. Vervolgens rijden we verder richting Vesuvius. Onderweg genieten we van een wijndegustatie en een lunch in een landbouwbedrijf. De bus brengt je tot een hoogte van 1000 meter. Te voet kan je de 300 meter hoger gelegen kraterrand bereiken en genieten van een prachtig uitzicht over de Baai van Napels.

 

Dag 4: Archeologisch museum van Napels
Bezoek aan het Nationaal archeologisch museum waar je de vondsten kan bewonderen uit Pompeï en Herculaneum. Nadien lunchen we in een lokaal restaurant waarna we terugkeren naar het hotel voor een vrije namiddag.

 

Dag 5: Capri
We verkennen het schitterende bloemeneiland Capri in de baai van Napels. In Sorrento nemen we de boot naar het eiland. Minibusjes brengen je naar het centrum van Capri. We bewonderen er de mooie natuur en de adembenemende uitzichten.

 

Dag 6: Paestum - Salerno
Vandaag ontdekken we Paestum en de omgeving. Deze streek is gekend om haar waterbuffels. Onderweg bezoeken we dan ook een biologische buffelboerderij en we genieten van een degustatie van de heerlijke buffelmozzarella en enkele andere lokale producten. Daarna rijden we verder naar Paestum, één van de archeologische pareltjes van Italië met goed bewaarde Dorische tempels uit de 5de eeuw voor Christus. In de vroege namiddag verkennen we nog het stadje Salerno, met een prachtig middeleeuws centrum en een imposante Romaanse kathedraal.

 

Dag 7: Amalfikust
Na het ontbijt, vertrek naar de spectaculaire Amalfikust, één van de mooiste kusten in heel Italië. Onderweg genieten we van prachtige panorama’s. We maken een kleine fotostop in Positano, een gezellig dorpje met kubusvormige huisjes en wel duizend trappen. In Amalfi bezoeken we de kerk van S.Andrea met een prachtige bronzen deur uit de 11e eeuw. We rijden verder naar het hoger gelegen stadje Ravello voor een middagmaal in een lokaal restaurant. We bezoeken er Villa Rufolo en zijn prachtig aangelegde tuinen.

 

Dag 8: Napels - Brussel
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Napels naargelang het vertrekuur van de vlucht.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x