Sam Yperman (33) heeft nog als hulpkok voor Intersoc gewerkt, maar de voorbije jaren zet hij zich in als vrijwilliger voor onze organisatie. Zijn favoriete functie is sneeuwmonitor, omdat het hem plezier doet om de kinderen vooruitgang op hun skilatjes te zien boeken.

 

Hoe ben je als vrijwilliger bij Intersoc terechtgekomen?

Sam: "Ik ben begonnen bij Intersoc als contractuele medewerkers in de functie van hulpkok. Toen ik van job veranderd ben, ben ik beginnen meegaan als vrijwilliger in de bar en het restaurant. Maar uiteindelijk heb ik voor een functie gekozen waardoor ik buiten kan werken en kan genieten van de sneeuw."

 

Een skimonitor wandelt met twee kinderen van de skipiste naar Hotel Palace in Wengen, Zwitserland

Sneeuwmonitor Sam begeleidt twee kindjes van de sneeuwpiste naar het hotel.

 

Waarom kies je ervoor om mee te gaan als sneeuwmonitor?

Sam: "Omdat het intensief en gevarieerd is. In de voormiddag geef je sneeuwgewenning aan 3-jarige kindjes, in de namiddag aan de 4-jarigen.

Het is geen te onderschatten functie. Als sneeuwmonitor ben je constant bezig: je moet de kindjes in de gaten houden, hen begeleiden en uitleg geven. Maar als de kinderen gelukkig zijn, voel ik me blij."

 

Geeft het je voldoening om de vooruitgang van de kinderen te zien?

Sam: "In het begin komen de kindjes met heel veel schrik aanwandelen in hun skibotjes. Ze staan te wankelen want ze hebben nog geen goed evenwichtsgevoel. Vanaf dag drie zijn ze er mee weg; dan weten ze hoe het voelt om skibotjes en -latten aan te hebben. Dat doet veel plezier."

 

Ga je in je vrije tijd skiën?

Sam: "Tijdens de middag en in de namiddag proberen we met enkele monitoren om de pistes te gaan verkennen. Op de vertrekdag hebben we ook een volledige dag vrij om te gaan skiën. Op die manier hebben we ook zelf skiplezier."

 

DSC_1628-min.jpg

Sam met zijn collega-skimonitoren bij de diploma-uitreiking van de kinderen in Hotel Palace in Wengen, Zwitserland

 

Zou je het anderen aanraden om mee te gaan op werkvakantie?

Sam: "Ja, want het is een quasi kosteloze reis. Je hebt tal van voordelen: je reis wordt vergoed en je verblijft gratis in volpension. Normaal gezien kost dit heel veel. Je moet er wel iets voor in ruil doen, maar je krijgt veel in de plaats."

 

Heb je dan ook echt een vakantiegevoel?

Sam: "Ja zeker. Je bent wel constant bezig, maar het is nooit saai. De dagen vliegen voorbij. Hoe vaker je meegaat, hoe meer mensen je ook leert kennen. We hebben een tof skiteam. We lachen samen, placeren een dansje en tussen pot en pint gebeuren er wel eens grappige dingen. Iedere werkvakantie gebeurt er wel iets en dat is fijn."

 

Heb je zin om komende winter voor het eerst als sneeuwmonitor mee te werken? Schrijf je dan in voor onze basisopleiding. Let op: deze opleiding is volzet, je komt bij je inschrijving op de reservelijst terecht.

 

Comments

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x