12 augustus is het weer Sierre-Zinal, een jaarlijkse loopwedstrijd van 31 kilometer die start op een hoogte van 533 meter in Sierre, klimt tot 2425 meter en dan daalt tot aan de finish in Zinal. De race wordt ook wel “la course des cinq 4000” genoemd, omdat je tijdens het lopen uitzicht hebt op 5 bergtoppen van boven de 4000 meter. Aan de 45ste editie nemen zowel een vakantiegast als een vrijwilliger van Intersoc deel.

Joren De Ridder (25) gaat al sinds 1993 mee met Intersoc. Eerst als vakantiegast en sinds 2009 als vrijwillige clubmonitor en wandelgids.

joren-als-wandelgids-in-zinal.jpg

Joren als wandelgids in Zinal.


“Als je de periode van de wedstrijd in Zinal bent en alle animo rond Sierre-Zinal ziet, kriebelt het om zelf deel te nemen,” aldus Joren. “Tijdens de kerstvakantie was ik in Wengen als vrijwilliger en in mijn vrije tijd heb ik er getraind. Het is echt heerlijk om tijdens het lopen beloond te worden met prachtige uitzichten. Het is ook handig dat ik, mocht ik last krijgen van blessures,  bij Intersoc steeds beroep kan doen op een dokter in het hotel die ook mijn taal spreekt.”

De loopmicrobe kreeg Joren in St. Moritz te pakken tijdens de loop-je-fit momenten die door Intersoc rond de St. Moritzersee georganiseerd worden. In juli gaat hij terug naar St. Moritz. Na de werkuren als wandelgids zal hij er verder trainen. Joren noemt het “de ideale hoogtestage” met een piste op 1 822m.

loop-je-fit-meer-st-moritz.jpg

Werk aan je conditie met het loop-je-fit programma in St. Moritz in de maanden juli en augustus.

 

Ook in België traint Joren volop voor Sierre-Zinal. Hij heeft zich aangesloten bij een atletiekclub in Dilbeek, waar hij tijdens een moeilijk momentje op de training Tom Tourwé (43) leerde kennen.

Joren-en-Tom-atletiek.jpg

Tom en Joren tijdens een training in de atletiekclub in Dilbeek.

 

Tom heeft al tweemaal deelgenomen aan de Zwitserse loopwedstrijd. Hoewel Tom vorig jaar beweerde de wedstrijd nooit meer te willen lopen, trainen de twee nu 3 keer per week samen. “Als men mij vraagt of ik de wedstrijd kan aanraden, toon ik mijn aankomstfoto,” lacht Tom.


Tom kiest voor een verblijf in Hôtel Les Diablons in Zinal omdat het hotel vlak aan de aankomst ligt. “Dat bespaart je een busrit langs kronkelige bergwegen. Iets wat je na de inspanning van de wedstrijd wel kan missen. Bovendien voorziet Intersoc ook een speciaal ontbijt voor de lopers!”

Wie als eerste de eindmeet zal halen, blijft voorlopig een raadsel. Joren heeft zijn leeftijd mee, Tom zijn ervaring. Dankzij zijn parcourskennis liep Tom vorig jaar 20 minuten sneller dan bij zijn eerste deelname.
Doet hij het dit jaar nog beter?

Hun resultaten en een verslag van hun deelname, delen we eind augustus met jullie.

Comments

Permalink

Hallo,

Ik zal ook deelnemen, bij de categorie toeristen.

Vele groeten en veel loopplezier

Luc Reynaert
Permalink

Joren is een toffe gast met een enorme wilskracht en de capaciteiten om in Zinal een goed resultaat te bereiken. Ga ervoor kerel, wij duimen.

Miche Cools
Permalink

Heel aanlokkelijk! Supermooie UITDAGING! Heel veel respect voor alle deelnemers en extra bewondering voor Joren!!!

Ellen Van Holle

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x