Dag 1: Brussel - Sant’ Agata sui due Golfi
Vlucht vanaf Zaventem naar de luchthaven van Napels. Lichte lunch en onder begeleiding van een lokale gids, panoramische tour door Napels. Transfer naar hotel Iaccarino 4* in Sant’Agata sui due Golfi. Welkomstdrankje, avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2: Het pad der goden (10 km, 850 m dalen, 250 stijgen)
Na het ontbijt met de bus naar Agerola, een bergdorp gelegen op 650 m boven de Amalfikust. Je ontdekt er samen met je gids één van de prachtigste wandelpaden van Italië, de Sentiero degli Dei. Je start in Bomerano om via bergdorpjes, wijn- en citroenboomgaarden, olijfplantages en spectaculaire vergezichten in Nocelle aan te komen. In het dorpje Montepertuso houden we halt voor de lunch. In Positano nemen we de bus terug naar het hotel.

Dag 3: Nerano - Baai van Ieranto (4 km)
Met de bus naar Nerano, een pittoresk dorpje gelegen aan de kust. Wandeling naar de baai van Ieranto. Het natuurgebied herbergt een archeologische schat aan vondsten uit wrakken uit de Griekse en Romeinse tijd. Het met pijnbomen beboste gebied is ideaal voor een picknick. Een dag om van te genieten!

Dag 4: Amalfi - Molenvallei (11 km)
Bezoek aan de belangrijkste stad van de Amalfikust. Vanaf de hoofdstraat vertrekt de wandeling langs citroenplantages naar de oude papiermolen en het papiermuseum. Zeer pittige wandeling met diverse hoogteverschillen en enkele moeilijke passages. Terug naar beneden langs de Dragone Vallei (veel trappen). Vrije tijd in Amalfi.

Dag 5: Capri
Na het ontbijt richting Sorrento waar we inschepen naar Capri. Deze parel in de baai van Napels is wereldbekend als bloemeneiland. Eens aangekomen rij je met busjes naar het centrum van Capri waar de wandeling start naar Villa Jovis. Geniet van het prachtige uitzicht op Sorrento, Amalfikust, ... Vrije tijd in het centrum voor shopping of eventueel een bezoek aan de blauwe grot.

Dag 6: Pompeï - Vesuvius
Met een gids bezoek je de opgravingen van de oude Romeinse stad Pompeï die volledig bedolven werd onder vulkanisch gesteente en as bij een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. Verder naar de Vesuvius met een stop in een typisch landbouwbedrijf voor de lunch met degustatie van lokale wijnen. De bus brengt je naar 1000 m hoogte vanwaar je via een wandelpad de kraterrand bereikt. Terugkeer naar het hotel.

Dag 7: Termini (7 km)
Na het ontbijt vertrek naar het dorpje Termini. Wandeling langs olijfplantages, enkele villa’s en verdedigingstorens naar de Punta Campanella. De weg voert je naar het mythologisch oord der Sirenen waar Odysseus bijna bezweek voor hun gezang. Verder naar de Monte San Constanzo. Lichte lunch in Termini en terugkeer naar het hotel. Vrije namiddag.

Dag 8: Sant’Agata sui due Golfi - Brussel
Naargelang het vluchtschema naar de luchthaven van Napels voor de vlucht naar België.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x