Dag 1: Brussel - Venetië – Lagune eilanden
Aankomst op de luchthaven van Venetië. Transfer naar het hotel in Lido di Jesolo en middagmaal. In de namiddag maken we nog een bootexcursie naar de Lagune eilanden waaronder Lido en Murano, het eiland dat gekend staat als de thuisbasis van de glasblazers.

 

Dag 2: Venetië
Na het ontbijt varen we naar het San Marcoplein met de prachtige San Marco basiliek en de 98 meter hoge Campanile klokkentoren. Daarnaast bezichtigen we ook de Brug der Zuchten, het Dogenpaleis (buitenkant) en wandelen we verder tot aan de gekende Rialto brug. Middagmaal in een lokaal restaurant. Nadien heb je een vrije namiddag om ten volle te kunnen genieten van de magische sfeer van de carnavalsfeesten.

 

Dag 3: Venetië - Opening van de carnavalsfeesten
Na het ontbijt varen we naar San Marco, Venetië. Vandaag is het de opening van de carnavalsfeesten en kan je volop deelnemen aan de festiviteiten. Het feest is een aaneenschakeling van carnavalsoptochten, geïmproviseerde straatoptredens, eet- en drinkfestijnen, concerten, maskerades en uitvoeringen van Commedia dell’arte. Het bekende San Marcoplein is het hart van het carnaval met een enorm podium, maar ook in de rest van de stad vinden talrijke evenementen plaats. Vrij middagmaal en in de late namiddag keren we terug met de boot naar Punta Sabbioni en vervolgens naar het hotel.

 

Dag 4: Verona
Vandaag verkennen we Verona, de stad van de liefde waar je het balkon en het huis uit het verhaal van Romeo en Julia terugvindt. Bij aankomst maken we eerst een panoramische rondrit door de stad. We bewonderen de Porte Rinascimentali, het Kasteel van de Scaliger en de Boog van Gavi. Vervolgens wandelen we met een gids door het historische centrum. Hier bewonderen we de Piazza dei Signori, Piazza delle Erbe, het antieke Romeinse forum, Piazza Brà, het huis van Julia en de Arena, een prachtig amfitheater. Middagmaal in een lokaal restaurant en vervolgens een vrije namiddag in de stad.

 

Dag 5: Venetië - Brussel
Na het ontbijt heb je nog een vrije voormiddag en een vrij middagmaal in Lido de Jesolo. Nadien vertrekken we naar de luchthaven voor de terugkeer naar België.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x