Dag 1: Brussel - Rome
’s Namiddags nemen we een vlucht vanaf Brussel naar de luchthaven van Rome. Transfer naar het hotel, installatie, avondmaal en overnachting.

 

Dag 2: Vaticaan en Sint-Pietersbasiliek
Na het ontbijt bezoeken we het kleinste land ter wereld, Vaticaanstad! We bezichtigen de Vaticaanse musea met o.a. de Kamers van Rafael, de appartementen van Borgia gedecoreerd met fresco’s van Pinturicchio en de beroemde Sixtijnse Kapel met de schilderwerken van Michelangelo. Vervolgens bewonderen we de schitterende Sint -Pietersbasiliek, één van de mooiste en grootste kerken ter wereld met de door Michelangelo ontworpen koepel. Lunch in een lokaal restaurant en nadien een vrije namiddag voor individuele excursies, terrasjes of shopping.

 

Dag 3: Antiek en Barok Rome
Vandaag verkennen we in de voormiddag Antiek Rome met het Colosseum (binnen- en buitenkant), het Forum Romanum, het religieus, politiek en commerciële centrum van het Antiek Rome, het Forum Imperiale en de Boog van Constantijn. Na het middagmaal is Barok Rome aan de beurt. Onder meer Via del Tritone, Piazza Barberini, het Pantheon, Piazza Navona en de beroemde Trevifontein. Nadien is er nog wat vrije tijd.

 

Dag 4: Castelli Romani
Vandaag ontvluchten we even de stadsdrukte om de wijnstreek Castelli Romani te ontdekken. Een vruchtbaar vulkanisch gebied ten zuidoosten van Rome. Hier vind je authentieke dorpjes die ontstaan zijn rondom middeleeuwse kastelen. Het is de streek die gekend is omwille van de uitstekende Colle Albani en Frascati Doc wijnen. We bezichtigen enkele van deze dorpjes zoals Grottaferrata met zijn mooie parken en pleintjes en het Byzantijnse klooster Santa Maria di Grottaferrata. Ook Rocca di Papa staat op het programma, de vroegere zomerresidentie van Paus Egidius III. Het bekendste plaatsje van de Castelli Romani is Frascati met zijn elegante tuinen en villa’s. Middagmaal in een lokaal restaurant. Een wijndegustatie mag natuurlijk niet op ons programma ontbreken. Nadien keren we terug naar ons hotel in Rome.

 

Dag 5: Villa Borghese en terugkeer naar België
Na het ontbijt vertrekken we naar Villa Borghese een openbaar park met onder meer één van de mooiste musea van Rome: Galleria Borghese met een prachtige collectie Renaissancekunst. Middagmaal in een lokaal restaurant. Nadien transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar België.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x