Dag 1: België - Porto

Vlucht vanaf Brussel naar Porto via de luchthaven van Lissabon. Transfer naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

 

Dag 2: Braga – Guimarães – Quinta da Aveleda

Na het ontbijt vertrekken we naar Braga voor een bezoek aan de oudste kathedraal van het land. Vervolgens ontdekken we de oude stad van Guimarães. We bezoeken onder meer het paleis van de hertogen van Bragança. Vervolgens rijden we verder richting Penafiel voor een bezoek aan het familiedomein Quinta da Aveleda waar we de wijngaarden bewonderen en de productie van de wijn te zien krijgen. Er volgt nog een kleine degustatie van de wijn vergezeld van een stukje kaas en vervolgens keren we terug naar het hotel.

 

Dag 3: Douro – Vila real

We vertrekken richting de regio van de Douro voor een bezoek aan het museum Quinta da Avessada Enoteca, over de geschiedenis van de wijn en de wijngaarden in de regio. Het bezoek bestaat uit drie delen: de wijngaarden, de persen en de machines die gebruikt worden, de rijpingskamer en het verouderingsproces van de wijn en tenslotte een degustatie. Na het middageten verkennen we nog Casa de Mateus in Vila Real vooraleer we verdergaan naar het hotel in de regio van Coimbra.

 

Dag 4: Porto - Coimbra

Vandaag starten we onze dag met een gegidste rondleiding door de havenstad Porto. We bezichtigen onder meer de São Francisco kerk en maken een wandeling doorheen de wijk Ribeira, het oude en meest gezellige deel van de stad met vele gekleurde huisjes. Na het middagmaal proeven we de beroemde Porto wijnen. We sluiten de dag af in het stadje Aveiro, ook wel het Venetië van Portugal genoemd.

 

Dag 5: Sangalhos – Coimbra – Lissabon

Na het ontbijt verkennen we samen met een gids het Underground Museum in Sangalhos waar de wijnen en cognac rijpen in de kelders. Er volgt nog een kleine degustatie voor we lunchen in een lokaal restaurant. Vervolgens bezoeken we de universiteitsstad Coimbra. Samen met een gids bezichtigen we de oude stad, de kathedraal, de boog van Almedina, de kerk van Santa Clara a Nova en genieten we van een uitzicht over de stad. Tenslotte rijden we nog naar de regio rond Lissabon voor het avondmaal en de overnachting.

 

Dag 6: Lissabon – Azeitão

Vandaag verkennen we de prachtige hoofdstad van Portugal, Lissabon! We bezoeken er het Hiëronymietenklooster, één van de meest prominente gebouwen in de stad. Waarschijnlijk werd  het klooster gebouwd als dank voor de geslaagde Indiëreis van Vasco da Gama. Vervolgens genieten we van de heerlijke en bekende ‘Pasteis de Belem’. We zetten onze reis verder naar Azeitão waar we ook lunchen. In de namiddag bezoeken we Quinta Catralvos waar we proeven van de Moscatel wijn en de "tortas de Azeitão”. We keren terug naar ons hotel in de regio van Lissabon voor het avondmaal. Je kan nog kiezen voor een optionele Fado avond of voor de rondleiding “Lissabon by night” (niet inbegrepen).

 

Dag 7: Evora – Arraiolos

In de voormiddag ontdekken we Evora, een charmante en zeer stijlvolle stad met schilderachtige, witte huisjes. We bewonderen er de prachtige tuinen, de paleizen en de kerk van St. François. Vervolgens gaan we nog naar de Adega Cartuxa voor een bezoek aan de kelders en een proeverij van de Alentejo wijnen. Tenslotte rijden we naar Arraiolos voor het bezoek aan de kaasmakerij "Herdade da Amendoeira”. We proeven er van de kaas vergezeld van een glaasje wijn vooraleer we terugkeren naar het hotel.

 

Dag 8: Lissabon - België

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugkeer naar België.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x