Het wondermooie meer van Bled

Het meest bekende beeld van Slovenië is er ongetwijfeld één van het sprookjesachtige meer van Bled. In het midden van dit turquoisblauwe meer ligt een klein eilandje met daarop een kerk. Vaar met een “Pletna”, een traditioneel houten roeibootje, naar het eiland of beklim de heuvels rondom het meer naar het kasteel van Bled en geniet er van de prachtige uitzichten.

meer-van-bled.jpg

 

Ondergrondse wonderen

In Slovenië vind je meer dan tienduizend grotten! Een twintigtal daarvan zijn toegankelijk voor het publiek. De meest bekende en indrukwekkende grotten zijn die van Postojna, de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. Een treintje brengt je naar de eerste grote kamer van het grottenstelsel. Diep in de berg ligt een bassin waarin in diepe duisternis nog steeds kleine, prehistorische visjes leven.

grotten-postojna-slovenie.jpg

 

De prachtige natuur

Maar liefst 60 percent van Slovenië wordt bedekt door bossen waardoor het één van de meest bosrijke landen van Europa is. Het land heeft 59 rivieren die meestal kristalhelder, turquoisblauw en/of smaragdgroen zijn. Door de vele meren wordt het land wel eens het “Nieuw-Zeeland” van Europa genoemd.

zelenci-natuur-nationaal-park.jpg

 

Slovenië is een echt wandelparadijs

In Slovenië vind je maar liefst 10 000 km aan gemarkeerde wandelpaden. Je kan er meer uitdagende wandelingen maken door de bergen, maar ook vrij vlakke wandelingen langs rivieren, watervallen en door bossen.

slovenie-wandelen_0.jpg

 

Schitterende fietspaden

Niet alleen wandelaars zullen zich helemaal thuis voelen in Slovenië, ook fietsers kunnen zich hier volledig uitleven. Mountainbikers kunnen de steilere paden in de bergen betreden en ook voor gelegenheidsfietsers zijn er vele platte wegen omringd door prachtige natuur.

slovenie-fietsen_0.jpg

 

Avontuurlijke watersporten

Avonturiers vinden ook zeker hun gading in Slovenië. Op de kristalheldere Soca-rivier kan je zowel raften, kajakken als deelnemen aan een canyoning. In de hoofdstad Ljubljana kan je zelfs suppen!

slovenie-soca-kajakken_0.jpg

 

Sprookjesachtig Ljubljana

Op een uurtje rijden van Kranjska Gora vind je Ljubljana, de stad van de liefde en één van de meeste groene hoofdsteden van Europa. Verken de hoofdstad per boot, slenter langs het water, bezoek de leuke marktjes of geniet van een terrasje.

hoofdstad-lujbljana.jpg

 

Het lekkere eten

Slovenië heeft een zeer gevarieerde keuken en niet minder dan 170 nationale gerechten! Probeer zeker eens een “frika”, een specialiteit van de schaapsherders uit de Soca-vallei met kaas, aardappelen en/of ei.

slovenie-eten_0.jpg

 

De Sloveense wijn

De Sloveense wijnen zijn nog niet zo bekend, maar toch zeer geliefd bij wijnkenners. Bezoek dus zeker één van de vele wijngaarden die het land rijk is en proef van hun heerlijke witte wijn.

wijn-slovenie.jpg

 

De korte afstanden

Slovenië is een vrij klein land waardoor je het land goed kan verkennen zonder al te veel tijd in de wagen door te brengen.

slovenie-afstand-wandelen_0.jpg

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x