Voormiddagwandeling

Een rustige wandeling naar de Meierei. Op de heenweg langs het bospad, enkele hoogtemeters boven het meer. Terugkeren doen we langs de rechterkant (stroomafwaarts bekeken) van het meer van St. Moritz (Lej da San Murezzan).

Praktisch
  • Wandelschoenen
  • Buggy mogelijk

Volledig te voet, geen openbaar vervoer nodig

Data
Afstand 5,81km
Tijdsduur 01:40
Stijgen/Dalen 85m - 85m
Hoogste/laagste punt 1.768m - 1.836m
Moeilijkheidsgraad 1
Techniek 1
Fysisch 1
Wegbeschrijving

Vertrekken doen we via de hoteltuin aan de voorkant van het hotel. We nemen de Via Tegiatscha naar links en wandelen langs de achterkant van het hotel. Aan de buitenparking van het hotel volg je deze weg rechtsop. Die brengt ons in het bos. Als we goed 1 km. weg zijn, aan een iets meer open plek in het bos, neem je links aan de splisting. Na 400 m. nogmaals links aanhouden. Aan de drie volgende splitsingen : links, rechts, links om uiteindelijk via dit pad licht te dalen tot aan het Landgasthof Meierei.

Om terug te keren gaan we vanaf het Landgasthof Meierei naar het meer toe. We volgen het wandelpad (grindpad), gans het meer langs, tot in Surpunt, de grasvlakte tussen het meer en de weg. Via de Via Sela en de Via Surpunt keren we terug naar het hotel.

Meierei_1.JPG

Het weten waard
  • Meierei verwijst naar het vroegere bisschoppelijk feodaal stelsel. Door middel van natuurlijke producten moesten de bijdragen van de lokale mensen geleverd worden. Ook diende deze plaats om de bisschop (in die tijd de bisschop van Chur) te herbergen wanneer deze op reis was. Met de start van het toerisme rond 1840 wijzigde het stilaan naar zijn huidige vorm.
  • Lej da San Murezzan : Retoromaans voor 'Meer van St. Moritz'.
Suggesties
  • Mooi terras waar koffie of een ijsje zeker tot de mogelijkheden behoort.
  • http://www.meierei.ch

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x