Eén van de meest bezochte bezienswaardigheden van het Reuzengebergte

De Mumlava watervallen bevinden zich vlakbij het centrum van Harrachov, in de rivier de Mumlava. Ze behoren tot de meest bezochte toeristische bezienswaardigheden van het westelijke deel van het Nationaal Park het Reuzengebergte. De Mumlava watervallen worden gevormd door tot 8 meter hoge granieten blokken welke trapsgewijs in de rivier liggen, aan de voet hiervan bevinden zich de zogenaamde duivelsogen (Čertova oka). De Mumlava waterval is de snelst stromende waterval van Tsjechië, met het meeste volume welke over de gehele breedte in een diepte van 10 meter valt. De dieptes in de granieten ondergrond zijn uitgesleten door het snelstromende water met steentjes. Niet ver van de Mumlava watervallen vind je de Mumlava hut (Mumlavska bouda) (786 meter boven de zeespiegel), welke voorheen het boswachtershuis was.

Praktisch
  • Boswandeling langs de rivier Mumlava over een brede weg, met adembenemende zichten en romantische watervallen.
  • Een relaxte dagwandeling met quality time voor het gezin.
  • Dit is een makkelijke wandeling om ook met de buggy te ondernemen. Let wel op: het eerste deel is stijgend. Nadien is het pad licht golvend op een verharde natuurweg.
  • Deze wandeling duurt zo’n 5 uur heen en terug. Afkortingen zijn mogelijk.
Data
Afstand 14,37km
Tijdsduur 04:00
Stijgen/Dalen 377m - 374m
Hoogste/laagste punt 736m - 1.111m
Moeilijkheidsgraad 1
Techniek 1
Fysisch 2
Suggesties
  • Er is hier een populair toeristisch restaurant nu bekend onder de naam 'U lišáka'. Dit is een stijlvolle blokhut met open haard die de hele dag geopend is.
  • Als je verder wandelt, kom je na twee uur uit bij de grens van Polen.

Kinderclub Mumlava waterval Harrachov Reuzengebergte

Ook in de omgeving

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x