Programma

Dag 1: Charleroi - Boekarest

Vlucht van Charleroi naar de luchthaven in Boekarest. Transfer naar hotel. 

Dag 2: Kasteel van Peles – Sinaia

We vertrekken naar Transsylvanië, een historische regio in Roemenië. Na het middagmaal in Sinaia bezichtigen we het kasteel van Peles, de voormalige zomerresidentie van de Roemeense koning. Nadien is er nog vrije tijd in Sinaia, de Parel van de Karpaten. Avondmaal en overnachting in Sinaia.

Dag 3: Bran - Brasov

Na het ontbijt bezoeken we het kasteel van Bran, beter gekend als het kasteel van Dracula. Nadien verkennen we de oude middeleeuwse stad Brasov in het hartje van Roemenië. We maken een gegidste rondleiding doorheen de stad en genieten in de namiddag van vrije tijd in de voetgangerszone. We overnachten opnieuw in Sinaia.

Dag 4: Boekarest

Boekarest, de hoofdstad van Roemenië en rijk aan cultureel erfgoed, mag zeker niet op ons programma ontbreken. Met de bus maken we een panoramische toer doorheen de stad. Na het middagmaal heb je nog een vrije namiddag in Boekarest. Avondeten en overnachting in Boekarest.

Dag 5: Boekarest - Tulcea

Vrije voormiddag in Boekarest. In de namiddag bezoeken we Tulcea in het Oosten van Roemenië. Hier hebben we ook avondmaal en overnachting.

Dag 6: Donaudelta

Vandaag verkennen we de schitterende Donaudelta per boot. Hier vind je meer dan 300 vogel- en 100 vissoorten terug. Aansluitend bezoeken we het museum over de Donaudelta. We genieten van een middagmaal op de boot en overnachten opnieuw in Tulcea.

Dag 7: Constanta – Mamaia

Na het ontbijt vertrekken we naar Constanta, een belangrijke havenstad en badplaats. Te voet verkennen we de verschillende monumenten. Voor het middagmaal heb je nog wat vrije tijd in de stad. Na de middag ontdekken we Mamaia, de meest bekende badplaats van Roemenië. We nemen de kabelbaan om te genieten van een schitterend panorama over zwarte zee, Constanta en Mamaia. Nadien heb je nog wat vrije tijd in Mamaia.

Dag 8 – 12: Genieten van het strand en de omgeving in all-in in hotel Sandy Beach in Bulgarije

Dag 13: Roese – Rotskerken van Ivanovo

Vandaag verkennen we de Bulgaarse stad Roese, ook wel klein Wenen genoemd. Onderweg naar Roese bezoeken we de rotskerken van Ivanovo, gekend omwille van de goed bewaarde middeleeuwse muurschilderingen en als UNESCO werelderfgoed. Na het middageten bekijken we samen de belangrijkste gebouwen van de stad. Nadien is er nog wat vrije tijd in Roese.

Dag 14: Roese - Boekarest

In de voormiddag verkennen we de belangrijke gebouwen van Roese: het pantheon, het vrijheidsbeeld, de fonteinen, het theater,... Na het middagmaal rijden we verder naar Boekarest.

Dag 15: Boekarest – Charleroi

Transfer naar de luchthaven van Boekarest naargelang het vluchtschema.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x