Omgeving

L'Espinet Vacances is centraal gelegen in het Katharenland. Puilaurens, Quéribus of Montségur, je moet er (minstens) één bezocht hebben. Maar er is meer dan Katharengeschiedenis in de omgeving: lieflijke, mooie plekjes als het dorpje Cucugnan van Alfonse Daudet, Rennes-le-Château en zijn mysterieuze schat of de middeleeuwse stad Carcassonne, wellicht de mooiste en best bewaarde omwalde stad van Frankrijk, door de UNESCO als werelderfgoed erkend.

Je kunt kiezen tussen abdijen zoals die van St-Hilaire, waar de monniken in 1531 de heerlijk sprankelende wijn "Blanquette" uitvonden; het museum van de hoedenmakerij of het museum van de dinosaurussen in Espéraza, een uitstapje naar het middeleeuwse Mirepoix of het heremietenoord in de indrukwekkende kloof van Galamus. En waarom geen ritje met de trein van het Katharenland?

Ook de wijnhuizen van dit wijngebied in volle expansie en toenemende erkenning zijn het bezoeken waard, evenals de markten en huisbedrijfjes waar streekspecialiteiten allerhande je smaakpapillen uitdagend opwachten: hier vind je een breed gastronomisch pallet dat je blijvend doet watertanden.

Collioure & Maury

Bezoek het kunstenaarsdorp Collioure aan de Middellandse Zee. U kan er de markt met streekproducten bezoeken, een mooie wandeling langs de baai maken, gaan zwemmen, enz. Op de terugrit stopt u eventueel even in Maury voor een wijndegustatie.

Peyrepertuse

Katharendag. Wanneer u Quéribus bezoekt, vergeet dan zeker Peyrepertuse, het andere kasteel op de top van een berg, en Gorges de Galamus niet, hét natuurverschijnsel van de streek.

In de omgeving organiseert L'Espinet naar jouw wens ook rafting, hydrospeed, canyoning, paardrijden, toeren met quad of paintball.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x