Programma

Dag 1: Brussel – Malta

Vlucht van Brussel naar de luchthaven van Malta. Transfer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Valletta

Vandaag verkennen we de bruisende hoofdstad van Malta, Valletta. We kuieren doorheen de charmante, steile straatjes en brengen een bezoek aan de schitterende St. John’s Co-Kathedraal. In deze rijk versierde kathedraal is Caravaggio’s meesterwerk ‘De onthoofding van Johannes de Doper’ te bewonderen. Verder ontdekken we ook het Paleis van de Grootmeesters met onder meer een van de grootste historische wapencollecties ter wereld en ook de Upper Baracca Gardens mogen niet in ons programma ontbreken. Middagmaal in een lokaal restaurant. We sluiten de dag af met het audiovisuele spektakel ‘The Malta Experience’ dat je kennis laat maken met de 7000 jaar oude geschiedenis van het eiland.

Dag 3: Mdina – Rabat – Mosta

We starten onze dag in Mdina, de voormalige hoofdstad van Mala met als bijnaam de stille stad. Het stadje bestaat uit een doolhof van smalle straatjes met Barokke kerken, kloosters en paleizen. Er is wat vrije tijd om hier op eigen houtje op ontdekking te gaan. Vervolgens verkennen we Rabat en bezoeken we het museum Wignacourt gevestigd in een prachtig Barokgebouw. In de kelder van het museum vind je de grot van St. Paul. Er wordt geloofd dat de apostel Paul hier verbleven heeft na een schipbreuk. We gaan verder naar Ta´Qali, het centrum van het handwerk waar we verschillende ambachtslieden aan het werk zien. Ook Bristow Potteries staat op het programma waar de geheimen van de pottenbakkers onthuld worden. Na de lunch bewonderen we nog de Mosta kerk en we sluiten de dag af met een bezoek aan de botanische tuinen van San Anton.

Dag 4: Het eiland Gozo

Met de ferry maken we de oversteek naar het kleine broertje van Malta, Gozo. Van ver hebben we zicht op het eilandje Camino waar slechts 30 mensen wonen. We rijden naar Dwerja Bay aan de westkust van het eiland om de Fungus Rock (of Zwammenrots) te bezichtigen, een rots in de zee 60 meter voor de kust. We gaan verder naar Rabat voor een bezoek aan de citadel. We krijgen ook een 360° presentatie te zien van de geschiedenis van het eiland. Tenslotte bewonderen we nog de Megalithische tempels van Ġgantija die opgegraven werden in 1827 en behoren tot het Unesco-werelderfgoed. De tempels werden waarschijnlijk gebruikt in het kader van een vruchtbaarheidscultus.

Dag 5: Vrije dag of optionele excursie naar prehistorische tempels of bezoek aan lokale olijfgaard en bijenteler

Vrije dag in het hotel in volpension of een halve dagexcursie (deze moeten op voorhand gereserveerd worden). Bij de excursie heb je de keuze tussen een uitstap naar prehistorische tempels, deze tonen de neolithische overblijfselen van Malta uit het jaar 2500. Of je kiest voor een excursie rond de bijenteelt en olijfgaarden. Je krijgt ook de kans om van de honing te proeven en om de bijen te bekijken in beschermde pakken. Nadien krijg je meer uitleg over de olijfindustrie. Je mag bovendien assisteren bij het persen van de olijven en het bottelen van de olie. Het bezoek wordt afgesloten door een degustatie van verschillende olijfolies vergezeld van gedroogde tomaten, geitenkaas, Maltees brood en lokale wijn.

Dag 6: Dingli kliffen – Limestone Heritage – Marsaxlokk - Boottocht

Na het ontbijt rijden we naar de Dingli kliffen om even te genieten van het uitzicht. We gaan verder naar het dorp Siggiewi voor een bezoek aan "The Limestone Heritage", een museum over de lokale steen, de geschiedenis van de mijnbouw en de werking van kalksteen op de 5 eilanden van Malta. Vervolgens ontdekken we het vissersdorpje Marsaxlokk weer je de typische, felgekleurde bootjes kan fotograferen. Na het middagmaal maken we nog een boottocht langs verschillende havens.

Dag 7: Palazzo Parisio en Blue Grotto

Vrije voormiddag en middagmaal in het hotel. Nadien vertrekken we naar Palazzo Parision, een paleis in Naxxar gebouwd in de 18de eeuw. Een zeer imposant bouwwerk van de authentieke Maltese adel met o.a. een prachtige balzaal. Vrije tijd voor een koffie- of theepauze in het paleis. Vervolgens varen we naar de Blauwe Grot (Blue Grotto). Door de ligging van de grot in combinatie met het zonlicht krijgt het water er vele uiteenlopende kleuren blauw.

Dag 8: Malta – Brussel

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven naargelang de vluchturen voor de terugkeer naar België.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x