Programma

Dag 1: Brussel – Funchal

Vlucht van Brussel via Lissabon naar de luchthaven in Funchal. Transfer naar het hotel.

Dag 2: Informatiemoment – vrije namiddag of tuinen van Funchal

In de voormiddag is er een kort informatiemoment voorzien in het hotel. Nadien heb je de keuze tussen een vrije dag of een optionele excursie naar de tuinen van Funchal. Deze tuinen verbazen door de verscheidenheid aan fauna en
flora. Nadien is er een folklore avond met regionale specialiteiten en wijn.

Dag 3: Oost Madeira - Monte

Vandaag bezoeken we Sao Lourenco. Vanaf dit punt kan je de twee kanten van het eiland zien. We gaan verder naar Porto da Cruz. Vervolgens ontdekken we het dorpje Santana, beroemd om zijn typische huisjes met rieten daken. Na het middagmaal in Faial rijden we naar Ribeiro Frio in het binnenland. We bewonderen de forellenkwekerijen en de weelderige vegetatie. Vervolgens richting Pico do Arieiro. Hier heb je een geweldig zicht over de bergen en de plateaus. We sluiten de dag af in het dorp Monte. Optioneel kan je een afdaling maken van 1,5 km in een “Toboggan”, een typische houten slee.

Dag 4 : Funchal – optionele boottocht

Bezoek aan de markt in Funchal. Groenten- en exotische fruitkraampjes wisselen elkaar af. Op de vismarkt is er een groot aanbod aan tonijn en zwaardvis. Nadien bezoek aan de werkplaats van Patricio & Gouveia waar je meer leert over het kantklossen. Vervolgens ontdekken we de Sé kathedraal en we eindigen de excursie in de wijnkelder van Pereira d’Oliveiras voor een kleine degustatie. Na het middagmaal heb je de keuze tussen een vrije namiddag of een facultatieve bootexcursie.

Dag 5: West Madeira

We vertrekken richting Quinta Grande. Korte stop in Ribeira Brava. In Madalena do Mar, bekijken we een bananenplantage. We rijden door naar de hoogvlakte van Paul da Serra. Vervolgens naar Porto Moniz, bekend om zijn natuurlijke zwembaden uitgehold in lavasteen. Vervolgens genieten we op de col van Encumeada van een prachtig uitzicht en rijden we nog door naar de Serra d’Agua vallei.

Dag 6: Eira do Serrado – Curral das Freiras – Câmara de Lobos – Funchal

Vandaag ontdekken we het binnenland een landschap vol bergen, eucalyptussen en pijnboombossen. We rijden naar Eira do Serrado. We dalen af naar Curral das Freiras, het ‘nonnendorp’. Vervolgens gaan we naar de belangrijkste vissershaven, Câmara de Lobos. ‘s Namiddags bezoeken we het museum Quinta das Cruzes of het Frederico de Fraita. Tenslotte stoppen we nog aan het Santa Clara klooster.

Dag 7: Vrije dag of excursie Levada (optioneel)

Keuze tussen een vrije dag of een optionele wandeling langs “de levadas”, de irrigatiekanalen. Het is ook mogelijk om een excursie te maken in het binnenland per jeep.

Dag 8: Funchal – Brussel

Naargelang het vluchtschema transfer naar de luchthaven van Funchal voor de vlucht naar Brussel.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x