Programma


Dag 1: België – Loano

We nemen een vlucht van Brussel naar Nice met een bustranfer naar Loano. Installatie, avondmaal en overnachting in Loano.

Dag 2: Genua

Vandaag verkennen we Genua, een belangrijke havenstad met een geschiedenis die eeuwen teruggaat. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de kathedraal San Lorenzo en de Via Garibaldi. De grootste attractie is de oude haven omringd met palmbomen, restaurants en cafés. We nemen de Bigo, een ronddraaiende lift die op een octopus lijkt en ons een prachtig, panoramisch uitzicht biedt over de haven en de stad. Nadien is er nog vrije tijd om de stad zelf verder te verkennen.

Dag 3: San Remo

We ontdekken vandaag San Remo, de bloemenstad met zijn prachtige parken en kleurrijke tuinen waarvan Parco Marsaglia wellicht het mooiste en bekendste park is. Het oude, middeleeuwse stadsgedeelte met zijn doolhof van straatjes is mooi bewaard gebleven. Het nieuwe San Remo staat vooral bekend omwille van de dure winkels en het populaire casino. Na het middagmaal is hier nog vrije tijd voorzien.

Dag 4: Cinque Terre

Met de boot en te voet verkennen we vandaag Cinque Terre. De naam verwijst naar de vijf dorpjes die tegen de kliffen gebouwd zijn langs de zee: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Manarola wordt beschouwd als het meest schilderachtige van de vijf dorpjes, maar iedereen heeft zijn eigen favoriet.

Dag 5: Vrije dag

We genieten van een vrije dag in het hotel of een bezoek aan het dorpje Loano.

Dag 6: Bordigera + Dolce Acqua

Na het ontbijt rijden we naar de aantrekkelijke badplaats Bordighera met een prachtig strand en een mooie haven. Tijdens een wandeling bekijken we onder meer het stadhuis en de torenhuizen. In de stad vind je veel gebouwen in de Belle Epoque stijl. Doorheen de bergen gaan we verder naar Dolceacqua in de Valle Nervia. Deze kleine stad wordt gedomineerd door een middeleeuwse burcht en is opgebouwd uit vele kleine en overdekte straatjes. De brug over de Nervia, die toegang geeft tot de burcht, werd door Claude Monet vastgelegd op doek.

Dag 7: Asti

Asti staat bekend als de stad van de 100 torens. We verkennen onder andere de eeuwenoude Duomo. De stad heeft enkele bekende wijnen die we leren kennen door een bezoek aan een wijnkelder en een wijndegustatie. In de vroege namiddag terugkeer naar het hotel.

Dag 8: Loano – België

Na het ontbijt een transfer naar de luchthaven van Nice.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x