Programma


Dag 1: België – Rovinj

Met de Intersoc-reisleider vlucht van België naar de luchthaven van Zagreb. Installatie, avondmaal en overnachting in het hotel in Rovinj.

Dag 2: Poreč – Rovinj

Vandaag ontdekken we met de gids de stad Porec. De Romeinse en Venetiaanse bouwwerken ogen hier nog zeer authentiek. We brengen onder andere een bezoek aan de Euphrasius basiliek. Nadien verkennen we op eigen houtje het stadje Rovinj dat prachtig gelegen is op één van de mooiste schiereilanden van Kroatië . Rovinj is vooral bekend omwille van het oude centrum, het weelderige bospark Zlatni Rt, de eilandjes en de kust. We keren terug naar het
hotel voor het middagmaal en genieten nog van een vrije namiddag.

Dag 3: Kust van Istrië

Per boot vertrekken we naar Rabac onder begeleiding van live muziek. Zo verkennen we de kust van Istrië. Als het weer het toelaat maken we een stop op het eiland Cres om even te zwemmen. Anders varen we verder langs de kust van Valun. Aan boord genieten we ‘s middags van een vis-picknick.

Dag 4 : Postojna – Opatija

Na het ontbijt vertrekken we naar de grotten van Postojna in Slovenië, de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. Een treintje brengt je naar de eerste grote kamer van het grottenstelsel. Diep in de berg, ligt een bassin. Hierin leven in diepe duisternis, nog altijd de kleine, prehistorische ‘menselijke vissen’. Na het middagmaal rijden we naar Piran, een prachtig historisch stadje aan de Golf van Triëste. Hier heb je nog wat tijd om rond te kuieren.

Dag 5: Pula – Vodnjan

Vandaag ontdekken we Pula, de grootste stad van Istrië. We bezoeken het centrum van deze levendige en charmante stad. De meest opmerkelijke bezienswaardigheid is het prachtige amfitheater, één van de best bewaarde ter wereld. Daarnaast bezoeken we ook nog de tempel van Augustus en de triomfboog. In Vodnjan genieten we van een degustatie van truffels en wijn. Vervolgens keren we terug naar het hotel voor het middagmaal en een vrije namiddag.

Dag 6: Quad safari

Na het ontbijt vertrekken we richting Draguzeti voor een safari over spannende en uitdagende wegen in de volle natuur. Onderweg stoppen we aan een uitzichtpunt waar we genieten van een indrukwekkend panorama over Istrië. Vooraleer we terugkeren naar Draguzeti brengen we nog een bezoek aan de kerk van St. Paul. Na het middagmaal in het hotel kan je nog genieten van een vrije namiddag.

Dag 7: Plitvice

Een bezoek aan het Nationaal Park Plitvice mag zeker niet ontbreken op ons programma. Het park heeft een sprookjesachtige natuur: 16 schitterende meren en 90 watervallen bevinden zich in een groene omgeving. De boven-en benedenmeren van de Plitvice worden met elkaar verbonden door de “Travertijnwatervallen”.Rond de meren van Plitvice liggen dichte bossen waarin beren, wolven, lynxen en vele vogels leven. Na het middagmaal verkennen we het Kozjak meer per boot. Nadien maken we nog een korte wandeling tussen de grote en de kleine watervallen vooraleer we doorrijden naar Zagreb.

Dag 8: Zagreb - België

In de voormiddag verkennen we kort Zagreb, nadien nemen we een transfer naar de luchthaven.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x