Programma

Dag 1: Brussel – Île de Ré

Onder begeleiding van een Intersoc-reisleider busreis naar Île de Ré. Installatie, welkomapéro, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Zuiden van Ré

In de voormiddag verkennen we het dorpje La Flotte en Ré. We bezoeken de gezellige jachthaven, de kerk en ook de overdekte markt. Na het middagmaal in de haven van Saint Martin de Ré, verkennen we de citadel en de omwallingen van de stad die door niemand minder dan Vauban getekend zijn en tot het UNESCO werelderfgoed behoren. Nadien is er nog wat vrije tijd om te winkelen.

Dag 3: La Rochelle

Er staat een dagje Rochelle op het programma. We starten met een bezoek aan de oude stad en de haven. Na het middagmaal maken we een mini-cruise langs drie havens en de onderwater marinebasis van de Tweede Wereldoorlog.

Dag 4: Vrije dag

Een vrije dag om te ontspannen op het strand, te rusten in het hotel of eropuit te trekken. In het hotel zijn er fietsen beschikbaar om de meer dan 100 km aan fietspaden van het eiland te verkennen.

Dag 5: Ontdekking van het groene Venetië

Na het ontbijt rijden we naar Coulon, het belangrijkste dorp in het natuurgebied Marais Poitevin. Dit is een moerasgebied met veel water en een unieke natuur. Tijdens de voormiddag krijg je een gegidst bezoek van het domein. 's Namiddags verkennen we het groene Venetië met de boot.

Dag 6: Noorden van Ré

Vandaag bezoeken we de wijnkelder Cave Vini Cole, met nadien een degustatie. Na het middagmaal in Saint Clément des Baleines verkennen we het museum van de zoutwinning. Een echte ambachtsman leert ons alle kneepjes van het vak. Tenslotte is er nog wat tijd voor een bezoek aan de oudste vuurtoren van Europa en aan de vissershaven van Ars en Ré.

Dag 7: Eiland Oléron

We starten onze dag met een bezoek aan de oesterwijk, Cité de l’Huitre in Marennes. Na het middagmaal in de haven van Cotinière bezoeken we het kasteel van Oléron, een verstrekt complex gebouwd door Vauban.

Dag 8: Île de Ré - Brussel

Na het ontbijt keren we terug met de bus naar België.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x