Programma


Dag 1: België – Dresden

Vertrek met de bus vanuit België naar Dresden. Na onze aankomst in het hotel genieten we nog van een avondmaal.

Dag 2: Dresden

Dresden, ook wel het “Firenze aan de Elbe” genoemd dankzij de rijkdom aan architectuur die de stad te bieden heeft. Ondanks de vele verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad er toch in geslaagd om veel van haar gebouwen te reconstrueren. We maken een gegidste rondleiding door de oude stad langs het Semper Opera House, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het historische museum Grünes Gewölbe (met entree). Hier vind je de grootste verzameling aan schatten in Europa. Na het middageten bezichtigen we nog het Zwinger, een paleiscomplex in de laat-barokke stijl. Vroeger was dit een plaats voor ontspanning en festiviteiten van de koningen van Saksen. Nadien brengen we nog een gegidst bezoek aan de galerij Alte Meister. In dit museum bewonderen we onder meer oude meesterwerken uit de Italiaanse renaissance en barok. We keren terug naar het hotel voor het avondeten.

Dag 3: Wandeling Pfaffenstein – Königstein

We rijden na het ontbijt naar Bad Schandau aan de grens tussen Duitsland en Tsjechië. Onze wandeling start bij Pfaffendorf op het Pfaffenstein Plateau. We wandelen ongeveer 5 km (2 à 3 uur) en genieten op de top van Pfaffenstein van een schitterend panorama over de heuvelachtige landschappen. Deze regio staat ook wel bekend als het Saksische Zwitserland. We rijden verder naar Königstein waar we na de lunch een korte klim maken naar het fort, één van de hoogste vestigingen in Europa uit de 12de eeuw. Na een beetje vrije tijd keren we terug naar het hotel.

Dag 4: Pillnitz – Hrensko

We starten de dag met een boottocht van Dresden naar Pillnitz langs de groene oevers van de Elbe. Daar ontdekken we ook het romantische dorpje Pillnitz en het kasteel. Na het middagmaal rijden we met de bus naar Hrensko, een Tsjechisch dorpje aan de grens met Duitsland. We wandelen 5 km van Hrensko naar de Pravčice-poort, een natuurlijke boog in een zandstenen rotsformatie in Boheems Zwitserland (2 à 3 uur). Vervolgens keren we terug naar
het hotel.

Dag 5: Leipzig - Meissen

Vandaag verkennen we Leipzig, de grootste stad van Saksen, bekend om haar muzikale cultuur die sterk verankerd is in de tradities en de levens van de bewoners. Leipzig wordt de laatste jaren als een trendy en minder druk alternatief gezien voor Berlijn. Na de lunch rijden we verder naar Meissen. We bezoeken een productie van porselein, waar Meisen ook zeer bekend voor staat. Zeer kenmerkend zijn de gekruiste zwaarden op het porselein. Nadien keren we terug naar het hotel.

Dag 6: Dresden – België

Na het ontbijt keren we met de bus terug naar België.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x