Programma

Dag 1:  Charleroi - Sofia

Onder begeleiding van een Intersoc-reisleider vlucht van de luchthaven van Charleroi naar de luchthaven van Sofia. Met lokale gids, transfer naar het hotel in Albena. Installatie, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Rila

Bezoek aan het klooster. Avondmaal en overnachting in Borovets.

Dag 3: Plovdiv

Plovdiv ligt tussen de heuvels aan een brede rivier, de Marítsa, en is beslist de mooiste en gezelligste stad van het land. We bezoeken het museum van Ivan Rilski, het oude amfitheater en de kerk van Konstantin en Elena. Avondmaal en overnachting in Plovdiv

Dag 4: Nessebar

Na het ontbijt vertrek naar Nessebar. Dit 3 000 jaar oude museumstadje behoort tot één van de vele culturele hoogtepunten. Na een bezoek aan het museum maken we een wandeling door de stad. We rijden naar het Zonnestrand voor de overnachting.

Dag 5: Varna

Varna, de parel van de Zwarte Zee. We bezoeken o.a. het archeologische museum en de kathedraal. Installatie en overnachting in hotel Sandy Beach.

Dag 6 tot 11: Verblijf in all-in in Albena

Na een week cultuur is het hoog tijd voor ontspanning. Je logeert in het viersterrenhotel Sandy Beach gelegen in het centrum en op 100 m van het strand van Albena.

Dag 12: Arbanassi – Veliko Tarnovo

Na het ontbijt bezoek aan Arbanasi, de zomerresidentie van de vroegere Bulgaarse koningen. We wandelen langs historische huizen, kerken en kloosters, met unieke muurschilderingen en iconen. Na het middagmaal naar Veliko Tarnovo, de middeleeuwse hoofdstad van Bulgarije. Je wandelt langs de eeuwenoude vestingmuren, door de charmante Samovodene-straat met zijn handwerkwinkeltjes, en bezoekt het archeologisch park.

Dag 13: Etara - Schipka - Kazanlak

We houden halt in Etara en rijden vervolgens verder door het machtige Balkangebergte boordevol adembenemende panorama’s. We rijden over de Shipka-bergpas naar Kazanlak, de stad van de Thracische koningen in de Rozenvallei. Tussen mei en juli is deze streek één gigantisch, kleurrijk tapijt van bloeiende rozen. Van de geoogste bloemen wordt fijne parfumolie gemaakt. Overnachting in Koprivchtitsa.

Dag 14: Sofia

Na het ontbijt bezoeken we de stad Sofia met majestueuze gebouwen, vele bezienswaardigheden, gezellige winkelstraten en drukke markten. Na het bezoek van de Nevski kathedraal is er vrije tijd in de stad. Avondmaal en overnachting in Sofia.

Dag 15: Sofia – Brussel

Naargelang het vluchtschema transfer naar de luchthaven van Sofia voor de vlucht naar Charleroi.

Verblijf tijdens rondreis

  • Verblijf in drie- en viersterrenhotels in volpension exclusief drank bij de maaltijden
  • Ontbijtbuffet en avondmaal in het hotel
  • Middagmaal in lokaal restaurant tijdens excursies

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x