Dag 1: Zaventem - Tirana

Vlucht van Zaventem naar de luchthaven in Tirana. Onthaal op de luchthaven door de lokale gids.

Dag 2: Kruja – Tirana

We starten onze ontdekkingstocht in Albanië met een bezoek aan Kruja, een stadje dat vooral bekend staat als de geboorteplaats van Skanderbeg, de nationale held van Albanië. We verkennen de Ottomaanse wijk, de bazaar van Kruja, één van de beste plaatsen om souvenirs te kopen en het museum van Skanderbeg. Vervolgens rijden we naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. De stad biedt een breed scala aan activiteiten, musea en monumenten waarvan het merendeel rond het centrale Skanderbegplein ligt. Naast een panoramische toer door de stad, bezichtigen we ook het nationaal historisch museum.

Dag 3: Shkodër – Vrije namiddag

Vandaag verkennen we de stad Shkodër, gelegen aan het gelijknamige meer dat deels in Albanië en deels in Montenegro ligt. We bezoeken de oude stad en het kasteel van Shkodër. Na het middagmaal genieten we van een beetje vrije tijd.

Dag 4: Ardenica – Apollonia - Vlorë

Na het ontbijt bezichtigen we het klooster van de Geboorte in Ardenica en de bijhorende Sint-Maria kerk. Het klooster ligt op een heuvel omringd door een schitterend landschap. Vervolgens ontdekken we
Apollonia. Dit was ooit een Griekse kolonie en Romeinse stad vlakbij de Albanese stad Fier. Nu is Apollonia het grootste archeologische park van Albanië. Je vindt er o.a. gereconstrueerde zuilen en een theater. We rijden richting Vlorë voor het avondmaal en de overnachting.

Dag 5: Vlorë – Byllis

Vandaag ontdekken we twee steden van naderbij. Vlorë is een havenstad en een badplaats aan de Adriatische zee en bovendien één van de oudste steden van Albanië. Byllis was in de oudheid een Griekse stad en herbergt één van de belangrijkste archeologische sites.

Dag 6: Sarandë - Oricum

Sarandë en Oricum staan vandaag op het programma, hier liggen de mooiste baaien van de Adriatische zee. Sarandë is één van de belangrijkste badplaatsen van Albanië en ligt vlakbij het eiland Corfu. Oricum is vroeger ook nog een Griekse kolonie geweest.

Dag 7: Butrint

We vertrekken naar de antieke stad Butrint (UNESCO werelderfgoed). Hier bewonderen we o. a. de resten van de Akropolis, een Romeins bad, de Leeuwenpoort en het theater.

Dag 8: Mesopotam klooster – Gjirokastër

We beginnen onze dag met een bezoek aan het Mesopotam klooster. Vervolgens gaan we verder naar Gjirokastër. Deze stad wordt gedomineerd door een machtige burcht en draagt de bijnaam: “Stad van steen”. Ze bestaat uit honderden in de Ottomaanse stijl opgetrokken huizen met karakteristieke stenen daken, houten balkons en witgekalkte stenen muren.

Dag 9: Berat – Korçë

Na het ontbijt ontdekken we Berat, een stad met meer dan 2 000 jaar geschiedenis. Berat draagt de bijnaam “stad met duizend vensters” door de pittoreske huisjes in de Ottomaanse stijl die de bergflank sieren. Na een bezoek aan dit UNESCO werelderfgoed rijden we verder naar Korçë.

Dag 10: Korçë – Durres

De laatste stad die we aandoen tijdens deze ontdekkingstocht is Korçë. Gekend omwille van haar tapijten en museum van de middeleeuwse kunst. Je vindt er ook de grootste orthodoxe kathedraal van Albanië. In de namiddag rijden we verder naar Durres.

Dag 11: Tirana - Zaventem

Transfer naar de luchthaven van Tirana naargelang het vluchtschema voor de terugkeer naar België.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x