Het Zwitserse dorpje Wengen is een lust voor het oog. Haar met sneeuw bedekte houten huizen en hotels uit de belle époque geven je het gevoel in een winterse postkaart rond te wandelen. Je doet vrijwilligerswerk in Hotel Palace dat trouwens ook uit de belle époque stamt. Je kan er onder andere aan de slag als afwasser, medewerker personeelsrestaurant en kinderanimator.

 

Bergtreintje naar Wengen

 

Wengen ligt op 1274 meter hoogte, aan de voet van de Jungfrau en 400 meter boven het Lauterbrunnental. Adembenemende uitzichten gegarandeerd! Sinds 1893 is Wengen autovrij. Het dorp is enkel met een bergtreintje vanuit het dorp Lauterbrunnen te bereiken.

 

Vrijwilligers worden met de personeelsbus tot in Lauterbrunnen gebracht, waarna ze het treintje tot in Wengen nemen. Tijdens de 15 minuten durende rit kan je al volop genieten van indrukwekkende landschappen.

 

Wengen 2018-54-min.jpg

Uitzicht op Wengen en Hotel Palace vanuit de kabelbaan

 

Skiën in de Jungfrauregio

 

Wengen is de ideale uitvalsbasis voor excursies in de Jungfrauregio. Zowel skiërs als wandelaars kunnen er hun hart ophalen. De kabelbaan of de skitrein vlakbij het hotel bieden toegang tot 206 km aan skipistes voor alle niveaus.

 

Ook vrijwilligers die niet van skiën houden, komen er aan hun trekken. Dé toeristische trekpleister is een excursie naar de Jungfraujoch op 3454 meter hoog, ook wel bekend als ‘Top of Europe’. Sneeuw en ijs zijn er het hele jaar door gegarandeerd. Wie liever cultuur opsnuift kan een dagje naar de dichtstbijzijnde stad Interlaken trekken.

 

Wengen-Winter-klein_0.jpg

Skipistes en kabelbanen in Wengen, Zwitserland.

 

Verblijf in Hotel Palace

 

Vrijwilligers verblijven in Hotel Palace in volpension. Zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds heb je de keuze uit uitgebreide buffetten. Water en wijn zijn bij de maaltijden inbegrepen. Overige dranken betaal je met een betaalkaart waar je geld kan opzetten.

 

Overnachten doe je in een-, twee- of driepersoonskamers met gemeenschappelijk sanitair op de gang. Leeftijd primeert voor het toekennen van een eenpersoonskamer. Bed- en badlinnen zijn in het hotel aanwezig.

 

Wengen-hotel-palace.jpg

Hotel Palace stamt uit de belle époque

 

Stel je kandidaat als vrijwilliger

 

Zin gekregen om naar Wengen in Zwitserland te trekken? Ontdek welke functies je er allemaal kan uitoefenen. 

 

Vanaf 10 september 2018 kan je je via je profiel kandidaat stellen. Heb je nog geen profiel? Registreer je dan eerst als nieuwe vrijwilliger.  

 

Na je registratie als nieuwe vrijwilliger ontvang je van ons een e-mail met de link naar je profiel. Die sla je best op zodat je altijd toegang tot je profiel hebt. Via je profiel kan je dan vanaf 10 september je kandidaatstelling voor komende winter toevoegen.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x