50 jaar geleden opende Hotel Fabiola in Leysin, Zwitserland officieel de deuren in aanwezigheid van koningin Fabiola. Dit jubileum werd tijdens de herfstvakantie met een feestelijk programma gevierd. Het hotel is al sinds zijn beginjaren een favoriet bij onze vrijwilligers. Heb je ook zin om vrijwilligerswerk in Hotel Fabiola te doen? Ontdek hier wat deze bestemming te bieden heeft.

 

 

Jef Geenen 10.jpg

1987: Intersoc skimonitoren in Hotel Fabiola.

Zonnig Alpendorp

 

Leysin is een zonnig Alpendorp ten oosten van het meer van Genève in het Zwitserse kanton Vaud. In zijn beginjaren was Leysin bekend als kuuroord. Dat is al lang niet meer het geval. Nu is het onder andere bekend om zijn 100 km lange skigebied. Hotel Fabiola ligt vlak aan de piste waar de skilift vertrekt. De sneeuwpret begint dus van zodra je buiten stapt.

 

Een geslaagde werkdag afsluiten doe je samen met je collega-vrijwilligers op het grote zonneterras van het hotel. Daar kan je genieten van de après-ski. En dankzij de ligging op 1300 meter hoog krijg je er gegarandeerd een fantastisch uitzicht bij. Weet jij een gezelligere manier om de dag af te ronden?

 

Wanneer het tijd is om het hoofd te rusten te leggen, trek je naar je kamer die je deelt met 2 of 3 andere vrijwilligers. Iedere kamer is uitgerust met een lavabo. Toiletten en douches zijn op de gang.

 

Leysin-hotel.jpg

Hotel Fabiola met haar panoramische zonneterras

Eeuwige sneeuw

 

Het skigebied Leysin – Les Mosses – La lécherette bestaat uit 100 km aan pistes tussen 1257 en 2331 km hoog. Het skigebied biedt vooral blauwe pistes, maar gevorderde skiërs zullen zich niet vervelen dankzij de off-piste mogelijkheden.

 

Wie toch nood heeft aan meer afwisseling kan naar Glacier 3000 met zijn eeuwige sneeuw. Niet alleen sneeuwsporters, maar ook wandelaars, kunnen er hun hart ophalen.

 

Jef Geenen 3.jpg

1983: Afdaling achter Mayen, gehucht bij Leysin.

Stel je kandidaat

 

Zin gekregen om deze winter naar Leysin te trekken? Ontdek hier welke functies je er als vrijwilliger kan uitoefenen.

 

Je kandidaat stellen doe je via je profiel. Ben je afgelopen zomer niet met ons op werkvakantie geweest? Dan moet je je eerst registeren.

 

Na je registratie ontvang je van ons een e-mail met de link naar je profiel. Die sla je best op zodat je altijd toegang tot je profiel hebt. Op je profiel kan je je kandidaatstelling voor Leysin toevoegen.

 

 Tot op het zonneterras van Hotel Fabiola!

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x