Sprookjes in de natuur

De sprookjesweg Bever – Val Bever – Spinas, met kinderen een kleine twee uur wandelen en genieten, heeft een cultstatus. Mooie houtsculpturen begeleiden je wandeling in een prachtig natuurkader. Bij de houtsculpturen vind je steeds een voorlezerstoel en stoeltjes voor de luisteraars. Onder de voorlezerstoel bevindt zich telkens een groot boek om uit voor te lezen. Sculpturen en sprookjes werden door plaatselijke kunstenaars ontworpen.

Let op. De verhaaltjes zijn niet in het Nederlands. Wel in het Duits, Frans, Engels en Italiaans.

Praktisch
  • Familiewandeling op maat van de jongsten
  • Ontdek zes sprookjes langs het wandelpad
  • Deze sprookjesfamiliewandeling duurt zo’n twee uur als je halt houdt bij de sprookjes
  • De wandeling zelf is één uur (4,5 km) 
  • Meer informatie: bit.ly/sprookjeswandeling (enkel in het Duits)
  • Bever is ook bereikbaar met de auto, betaalparking bij het station.
  • Neem een aximobiel rooster mee voor bus- en treinlijnen.

 

Bus- en treinregeling heen
Bus St. Moritz Bad Post  ..u20
Trein St. Moritz Bh - Samedan  940 ..u02
Trein Samedan - Bever 960 ..u14

 

BELANGRIJK! Je kan terugkeren met de trein vanuit Spinas naar St. Moritz. Enkel om 11.23 u, 15.36 u of 17.36 u.

Wegbeschrijving

Neem met je gratis aximo-pas de bus bij St. Moritz Bad Post of St. Moritz Bad Bellaria richting Bahnhof. Stap over op de trein richting Chur tot Samedan (7 min). Stap over op de trein naar Scuol, je hebt meteen verbinding tot Bever (2 min). Ook deze treinen kan je nemen met je gratis aximo-pas.

Als je uit de trein stapt, ligt de vallei Val Bever voor je. Als je op de weg komt, sla je rechtsaf. Je ziet voor je al een wandelwijzer die de richting Spinas aanduidt. Volg deze. De pijl gaat na de brug naar links. Je ziet de kerktoren voor je. Je passeert een speeltuin waar je links afslaat. De sprookjesweg vind je stroomopwaarts rechts van de stroom.

Uiteindelijk kom je bij het station Spinas aan. Hier bevindt zich een herberg met een mooi terras en een leuke speeltuin. Vanuit Spinas kan je met de trein terug naar St. Moritz sporen. Dit kan met je aximo-pas.

 

St. Moritz, sprookjespad, Val Bever

Het weten waard

Bever is ongeveer 45,7 km² groot. Van deze oppervlakte, wordt 14,5% gebruikt voor landbouw. 14,9% is bebost, 1,3% is bebouwd en 69,3% is niet productief door rivieren, bergen of gletsjers.

Suggesties
  • Dit is een leuke wandeling om ook enkel met volwassenen te ondernemen. Reken één uur wandelen.
  • Berghaus Val Bever serveert heerlijke maaltijden en lokale patisserie. Meer info en prijzen vind je op: http://bit.ly/2p0aJz9 
Ook in de omgeving

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x