Rust tussen twee Engadinermeeren

Sils is een apart dorpje. Sfeervol tussen de 2 grootste Engadinermeren, de Silvaplanersee en de Silsersee, lokt dit dorpje steeds weer bijzondere mensen aan. Nietzsche, de Duitse kunstenaar Beuys en zelfs popster David Bowie lieten zich van het magische landschap rondom Sils inspireren. Het is aangenaam vertoeven in Sils. Verkeersluw, overal paardenkoetsen, leuke eethuisjes en koffieshops. In Sils vind je het Nietzche-huis maar ook een erg leuke speeltuin. Het dorp ligt aan de toegang tot het Fextal en aan de bijzondere meerwandeling via Isola tot Maloja.

Praktisch
  • Leuke speeltuin

  • Dit is een gemakkelijke wandeling om ook enkel met volwassenen te ondernemen

  • Bij de wandeling tot Maloja zijn bergschoenen aan te raden. Hier reken je 2 uur extra staptijd.
  • Voorzie tijdens de wandeling genoeg water
  • Je kan ook gewoon in Sils verblijven en gewoon wat relaxen bij de oever van het meer. Zitbanken en rustige plaatsjes te over.

  • Neem een aximobiel kopie mee voor de bus en treinregeling.

Bus- en treinregeling heen

  • Bus St. Moritz Bad Post – Maloja (lijn 4): ..u12

Bus- en treinregeling terug

  • Bus Maloja Post – St. Moritz (lijn 4): ..u14
  • Bus Sils Maria Posta – St. Moritz (lijn 4): ..u27
  • Bus Sils Maria Posta – St. Moritz (lijn 6): ..u30
Data
Afstand 7,25km
Tijdsduur 02:03
Stijgen/Dalen 50m - 58m
Hoogste/laagste punt 1.797m - 1.845m
Moeilijkheidsgraad 1
Techniek 1
Fysisch 2
Wegbeschrijving

Neem met je gratis aximo-pas de bus bij St. Moritz Bad Post richting Sils of Maloja. Bij Sils Maria Posta uitstappen. Je bent dan meteen midden in het dorp.

Tussen Sils Maria Posta en Sils Baselgia, bij Hotel Alpenrose start de wandeling naar Maloja. Het wandelpad loopt op de meeroever en klimt tot een prachtig uitzichtspunt boven Isola. Bergschoenen zijn aanbevolen. De delta voor Isola behoort tot de Smaragdgebieden en is een belangrijke rustplaats voor trekvogels.

In Isola is een kleine herberg met wel zeer speciale taarten op de kaart. Nadien gaat het verder tot Maloja. Bij Maloja Palace kan je de bus terug naar Sils en St. Moritz nemen. Tijdens de zomermaanden kan je het traject ook per boot afleggen. Een bijzondere belevenis.

Het weten waard

Friedrich Wilhelm Nietzsche (15 oktober 1844 – 25 augustus 1900) was een beroemde en invloedrijke Duitse filosoof en  filoloog.  Hij werd geboren ten zuidwesten van Leipzig.

Omdat Nietzsche rigoureus de aanval inzette op heersende ideeën - inclusief die van hemzelf - noemde hij zich de filosoof met de hamer.

Naarmate zijn leven vorderde, werd Nietzsche ziek en daarom vertoefde hij vaak in de zomerperiodes tussen 1879 tot 1888 in Sils.

Maloja Palace, een vroeger Intersoc-hotel

Maloja Palace

Maloja Palace, bos

Ook in de omgeving

Eiland in de Silsersee

Silserseer eiland

Silsersee

Silsersee

uitzicht tijdens de wandeling

Silsersee wandeling

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x