Familieuitstap in vaste tred

In deze special gaan we terug naar het begin... toen schoenen nog niet bestonden. Vandaag kan je je op een natuurpad begeven, op blote voeten! Geniet met al je zintuigen van deze wandeling met het hele gezin.

 

  Praktisch
  • Een halve dag ‘op blote voeten’ voor jonge families.
  • Sportief schoeisel is toch aan te raden!
  • Een goede 4 km wandelen vanaf de bushalte met meerdere spel- en rustposten.
  • Niet voor buggy’s
  • Extra folder te verkrijgen in de aximfo (‘Barfusstrails Celerina’)

  Vertrek met de bus (lijn 6), aan de kant van het minigolfterrein, richting Celerina. Neem een aximobielrooster mee voor de juiste uren. Afstappen in Celerina Trais Fluors.

  Als je terug naar het hotel wil, neem je de bushalte ‘Cresta Palace’, naar STM Bad Post.

  Data
  Afstand 4,13km
  Tijdsduur 01:04
  Stijgen/Dalen 50m - 50m
  Hoogste/laagste punt 1.713m - 1.760m
  Moeilijkheidsgraad 1
  Techniek 1
  Fysisch 1
  Wegbeschrijving

  Als je van de bus stapt in Celerina Trais fluors, wandel je ongeveer 300 meter, richting de kerk van San Gian. Je vindt de informatiehut, waar een houten beer je toe wuift. Dit is de startplaats voor meerdere blotevoetenwandelingen. Vandaag opteren we voor wandeling 1, die uit een goeie drie kilometer bestaat. Met blote voeten kan, maar op sommige plaatsen is (sportief) schoeisel toch aangeraden…

  We starten aan de hut met de beer, net voor de kerkruïne. Het kaartje op de achterzijde toont je de weg. Trial 1 (de groene) start voor de ruïne kerk

  Volg de pijlen en geniet…

  Je gaat door de weide en daarna kronkelend langs de ondiepe waterlijn. De plaats is er speciaal op voorzien om dammetjes te maken met het hele gezin. Even later kom je een cabane tegen met mogelijkheid om iets te drinken. Er volgt een sportieve klim op zachte bosgrond. Je kan even stilstaan en genieten van het uitzichtpunt naar het berghotel van Muottas Muragl. Even later, op een open bosplek, kom je een stenen barbecueplaats tegen, met houtvoorraad. We zijn bijna terug aan het beginpunt. Aan de San-Giankerk is er een toilet. Intussen heb je de mogelijkheid om de fraaie kerk even te bezoeken.

  De wandeling zit er op. Je stapt terug naar de bus door het dorpje Celerina.

  Ook in de omgeving

  Nieuwsbrief

  Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

  x