Dag 1: België – Biddenden
Per shuttle maken we de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk. We rijden richting Biddenden waar we een producent van cider bezoeken. Natuurlijk genieten we ook van een degustatie van deze heerlijke drank. Nadien rijden we naar het viersterrenhotel Ashford International voor het avondmaal en de overnachting.

 

Dag 2: Maritiem museum - Canterbury
Vandaag bezoeken we in de voormiddag het maritiem museum in Ramsgate, Kent. Je leert er meer over de maritieme geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk en de werking van de boten. We rijden door naar Canterbury voor het middagmaal en een bezoek aan deze prachtige middeleeuwse stad. We bewonderen en bezoeken natuurlijk de beroemde kathedraal van Canterbury. In 1170 werd aartsbisschop Thomas Becket hier vermoord waardoor Canterbury uitgroeide tot een belangrijk bedevaartsoord. In de Canterbury Tales worden de verhalen verteld van de pelgrims die onderweg waren naar de kathedraal. Je kan de Canterbury Tales vrijblijvend bezoeken. Nadien heb je nog wat vrije tijd om in de stad rond te wandelen vooraleer we terugkeren naar het hotel voor het avondmaal.

 

Dag 3: Leeds Castle – Rye – Afternoon Tea
Na het ontbijt verkennen we Leeds Castle, een indrukwekkende waterburcht die dateert uit 1119. Dit kasteel is het bezit geweest van maar liefst zes middeleeuwse, Britse koningen, zoals Koning Edward I en Koning Henry VIII. Leeds Castle wordt omgeven door schitterende tuinen met onder andere een doolhof waarin je heerlijk kan verdwalen. We genieten van een typisch Engels middagmaal in één van de bekendste Pubs uit de regio. In de namiddag ontdekken we het stadje Rye waar we het stadsmuseum bezoeken en een lichtspektakel bewonderen. In het oudste theehuis van Kent krijg je een echte ‘English Tea’ aangeboden en een stukje taart. Nadien heb je nog wat vrije tijd in Rye vooraleer we terugkeren naar het hotel.

 

Dag 4: Dover - Folkestone – België
Na het ontbijt rijden we naar Dover waar we de White Cliffs bewonderen. Dit zijn prachtige krijtrotsen die bij goed weer zelfs te zien zijn vanuit Frankrijk. We
gaan verder naar Folkestone. Deze stad heeft de laatste jaren een enorme renovatie ondergaan. We wandelen er door de kunstenaarswijk waar we ook ons middagmaal nuttigen. In de namiddag keren we terug naar België.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x