Kathedraal la Seu

De kathedraal La Seu in Palma De Mallorca is één van de mooiste in heel Spanje. De kathedraal werd gebouwd in 1300 op de resten van een moskee en nam maar liefst drie eeuwen in beslag. Het gebouw werd zelfs deels gerestaureerd door Gaudi. Binnenin kan je het prachtige roosvenster bewonderen met een doorsnede van 11,5 meter.

Soller

Een indrukwekkende treinrit doorheen het Tramuntana gebergte in een vintage, chocoladebruin treintje, brengt je naar Soller, een voormalig vissersdorpje met een ronde baai en een kleine haven.

Castell Bellver

Op 3 km van Palma vind je Castell Bellver, een kasteel in de gotische stijl met een adembenemend uitzicht over Palma de Mallorca en haar omgeving. Van de 18de tot midden de 20ste eeuw was dit een militaire gevangenis. Nu doet het enkel nog dienst als een toeristische attractie en is er een museum in gevestigd.

Deià

Dit magische dorpje in het Tramuntana gebergte lijkt wel uit een prentenboek te komen. Naast een bezoek aan het dorpje kan je ook de afdaling maken via een kronkelweggetje naar de zee. Daar vind je de Cala de Deià. Het helderblauwe water maakt van deze baai één van de mooiste van het eiland.

Alcudia

Alcudia is een charmant en historisch stadje in het noorden van Mallorca, met smalle straatjes en zorgvuldig gerestaureerde middeleeuwse muren. Je kan een bezoek aan dit leuke stadje combineren met wat zon, zee en rust aan het prachtige zandstrand vlakbij.

Valldemossa

Eén van de allermooiste dorpjes van Mallorca is zonder twijfel Valldemossa, in de heuvels van het Tramuntana gebergte. Het kloosterdorpje werd bekend dankzij schrijfster George Sand en componist Fréderic Chopin die hier in 1838 verbleven.

 

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze promoties, toffe trips en het laatste nieuws over Intersoc? Schrijf je dan nu in op onze vakantie-nieuwsbrief en wij zorgen voor Intersoc-nieuws in je mailbox.

x